Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παρ' όλη την περσινή (2011) μείωση των θέσεων στις στρατιωτικές σχολές, αίτημα της της τρόικας είναι η μείωση θέσεων στις στρατιωτικές σχολές. Μη επιβεβαιωμένες πηγές, και μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν μείωση 60% - 70% , γεγονός που θα οδηγήσει στην τεράστια αύξηση των βάσεων εισαγωγής. Θεωρούμε πλέον λογικό (και κάθε διάλογος για το θέμα αυτό, δεκτός) ακόμη και να ισχύσει αυτό το μέτρο, όσοι μπουν στις στρατιωτικές σχολές, να είναι αυτοί που πραγματικά το θέλουν (με το να μπαίνουν όσοι έχουν στρατιωτικές σχολές ως πρώτη επιλογή) μιας και αυτό θα ακολουθήσουν σε όλη τους την επαγγελματική ζωή.
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αύξηση των εισαγομένων, που κατά τους πρώτους μήνες, τα παρατάνε και φεύγουν, ή να μπαίνουν όσοι έχουν στρατιωτικές σχολές δεύτερη, τρίτη, τέταρτη... κλπ επιλογή, με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν αυτοί που πραγματικά το θέλουν.
Φυσικά, οποιοσδήποτε το θεωρεί λογικό, να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές όσοι το έχουν πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό τους, αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται πρωτοβουλία, και να μαζευτούν οι ενδιαφερόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: