Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τροπολογία για εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αστυνομίας

Τροπολογία κατέθεσαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μαζί με άλλους 34 συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας την ρύθμιση της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με την απόφαση κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επίσης και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, δεν εισάγονται ιδιώτες.
Η προαναφερθείσα απόφαση ελήφθη μετά την έναρξη  του τρέχοντος σχολικού έτους και ενώ έχει κορυφωθεί η προετοιμασία των υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου και των υποψηφίων, δημιουργώντας τους τεράστια αναστάτωση και ψυχική φόρτιση.
Οι Βουλευτές επιχειρούν, με την τροπολογία που έχουν καταθέσει, την αποκαταστατική παρέμβαση του νομοθέτη, ώστε να επιτραπεί η διενέργεια κατά το τρέχον σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις των υποψηφίων ιδιωτών για την είσοδο τους στις σχολές εν θέματι υπουργικής απόφασης και η εγγραφή των επιτυχόντων να πραγματοποιηθεί κατά το έτος 2015-2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: