Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2014

Αθήνα,, 30 Απριλίου 2014
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ
Γραφείου Τύπου Τηλ: 210 657 1044
Fax: 210 642 7474
Ε-mail hndgset(ΑΤ)gmail.com
Web www.geetha.mil.gr
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΈΤΟΣ 2014 – 2015 (ΕΔΥΕΘΑ 17/2014)
1. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα γίνονται δεκτά από τις Σχολές 1ης Προτίμησης -ΔΑΕ/Β1 στην περίπτωση αποστολής τους μέχρι και τις καταληκτικές ημερομηνίες που αναγράφονται στο Παράρτημα «Α» και στον Πίνακα «Ζ», εφόσον φέρουν ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας δημόσιας ή ιδιωτικής.
2. Ο α/α 16 της Αίτησης- Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψήφιου/ας ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού Έτους 2014-15 (Παράρτημα «Η» - Υπόδειγμα «7») συμπληρώνεται και από τους τελειόφοιτους των ΕΠΑΛ Α΄.
3. Για τους υποψήφιους/ες της Σχολής Ικάρων που πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2:
α. Σε περίπτωση που έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας και δεν τους έχει αποσταλεί το πτυχίο, γίνεται δεκτή βεβαίωση του αρμόδιου φορέα διεξαγωγής των εξετάσεων που να πιστοποιεί την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Ο εν λόγω τίτλος σπουδών κατατίθεται υποχρεωτικά κατά την ημερομηνία κατάταξής τους.
β. Θα γίνονται δεκτά πρωτότυπα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας ή επικυρωμένα αντίγραφα αυτών από τα ινστιτούτα ή τους φορείς διεξαγωγής των εξετάσεων-χορηγήσεως τίτλων, μη μεταφρασμένα. Θα πρέπει να κατατεθούν από τους επιτυχόντες/ούσες κατά την κατάταξή τους μεταφρασμένα τα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας. Οι μη εισαγόμενοι/ες υποψήφιοι δύναται να παραλάβουν τα παραπάνω, μετά από αίτηση τους στη Σχολή που υπέβαλαν, όπως αναγράφεται στη σελίδα 10, παράγραφο 30 της εγκυκλίου.
4. Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών (π.χ. δικαστική απόφαση) σε περίπτωση που υπάρχει τριτεκνία λόγω δευτέρου ή και περισσοτέρων γάμων, που να φαίνεται ποιος ασκεί την επιμέλεια των παιδιών. [Παράρτημα «Β», σελίδα Β-3, παράγραφος 2β(2)].
5. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχει διαφορετική διατύπωση στην Προσθήκη «1» Παραρτήματος «Γ» της προκήρυξης και του ΠΔ 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄). , ισχύουν τα αναφερόμενα στο ΠΔ 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄).
6. Στο Παράρτημα «Η», Υπόδειγμα «5», στη Βεβαίωση Λυκείου ισχύει το «…σχολικό έτος 2013-2014…» αντί του «2014-2015».
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013
Κατόπιν ερωτημάτων υποψήφιων Σπουδαστών ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού έτους 2012 - 2013 αναφορικά με την Εγκύκλιο Διαταγή Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το ΓΕΕΘΑ, διευκρινίζονται τα παρακάτω:
α. Από τα πιστοποιητικά του εθνικού δημοτολογίου, έχει αφαιρεθεί ο τρόπος κτήσης της ιθαγένειας. Θα γίνονται δεκτά πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, όπου θα προκύπτει η ιθαγένεια και ο χρόνος κτήσης της. Τα δικαιολογητικά που λαμβάνονται μέσω ΚΕΠ, είναι προϊόντα τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ) και γίνονται δεκτά. Όσοι υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό γέννησης σύμφωνα με υπόδειγμα παλαιοτέρων προκηρύξεων, για το τρέχον έτος μπορούν να τα υποβάλουν (θα γίνουν δεκτά). Σε κάθε περίπτωση το πιστοποιητικό, θα γίνεται δεκτό είτε έχει γίνει ταυτοπροσωπία (επικόλληση φωτογραφίας - θεώρηση) από αρμόδια αρχή είτε όχι.
β. Η Βεβαίωση πιστοποίησης λόγω μη προσκόμισης Υγειονομικών εξετάσεων, όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 11 της σελίδας Γ- 3 της προκήρυξης, αφορά μόνο στις περιπτώσεις όπου υποψήφιοι-ες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι), προκειμένου να προγραμματίζονται από τη ΔΑΕ - Σχολή πρώτης προτίμησης για υγειονομικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
γ. Με το δεδομένο ότι οι υγειονομικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν γίνει εντός διμήνου προ των προκαταρκτικών εξετάσεων (παραγρ. 9 σελίδα Γ- 2), καθώς επίσης και ότι οι γραπτές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας αρχίζουν την 21 Μαΐίου 2012, θα γίνονται δεκτές εξετάσεις που έγιναν από 23 Απριλίου και μετά, ακόμη και αν οριακά έχουν ξεπεραστεί το δίμηνο.
δ. Στην παραγρ. 2. δ. της σελίδας Γ-1-6, διευκρινίζεται ότι με την τροποποίηση του ΠΔ 56/2003 οι υποψήφιοι της ΣΙΡ επιπλέον δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί εγχείρηση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή, ενώ εάν έχουν υποστεί διόρθωση διαθλαστικής ανωμαλίας με LASER, ο κερατοειδής πρέπει να είναι διαυγής, ο βυθός χωρίς παθολογικές αλλοιώσεις και η οπτική οξύτητα εντός των αναφερομένων στην παράγραφο ορίων.
ε. Το Γραφείο Ενημέρωσης κοινού του ΥΠΕΘΑ, έχει μεταφερθεί στην Μεσογείων 227 - 229- Χολαργός - 15561 (τηλ: Στρατός Ξηράς 2106598661, Πολεμικό Ναυτικό 2106598662, Πολεμική Αεροπορία 2106598663 -4, Στρατολογικά θέματα 21 06598667).
στ. Όσον αφορά στη βεβαίωση του Λυκείου, θα γίνονται δεκτές και βεβαιώσεις διαφορετικές από το υπόδειγμα 5, αρκεί να αναγράφονται η διαγωγή και ο κωδικός υποψηφίου και να υπάρχει η σφραγίδα του Λυκείου και η υπογραφή του Λυκειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: